Samarbeidet med Norwegian Logistics nominert til Tarkett-pris

Göran-Hallström

Samarbeidet mellom Tarkett og Norwegian Logistics ble nominert til en av prisene i Tarkett Awards 2010. Salgsorganisasjoner i 100 land, 29 produksjonssteder og 8 000 medarbeidere var i knivskarp konkurranse om å vinne Tarkett Awards i en rekke klasser.

Det var ikke noe lite prosjekt Tarkett og Norwegian Logistics var nominert for. Siden 2008 har Norwegian Logistics tatt hånd om all distribusjon og varehåndtering for Tarkett i Norge. Det ga en skreddersydd logistikkløsning og en nøytral samarbeidspartner som hvert år tar hånd om 10 000 tonn varer i ukurante størrelser, som skal distribueres til mer enn 1 500 kunder over hele landet.
Göran Hallström er fraktsjef for Tarkett i Ronneby i Sverige. Han forteller at det var knivskarp konkurranse, og at mange lenge trodde at samarbeidet med Norwegian Logistics skulle vinne en pris.
Hallström sier at prosjektet hadde mange elementer som gjorde det til en vinner. Det gir gode resultater, og det inneholder samarbeid mellom Tarketts avdelinger for salg og logistikk. Det er også et internasjonalt prosjekt som omfatter medarbeidere fra Norge, Sverige og Frankrike. Dessuten er prosjektet basert på det gode samarbeidet mellom Tarkett og Norwegian Logistics.
I følge Hallström er Tarkett fortsatt er like fornøyd, og det etter en vinter som har vært så hard at det nødvendigvis måtte bli noen forsinkelser. Tarkett og Norwegian Logistics arbeider hele tiden tett for å finne enda bedre løsninger.
Godset fra Tarketts produksjonssteder i utlandet kommer med tog direkte inn til HUB-er i Bergen, Trondheim og på Østlandet. Derfra går det videre i Norwegian Logistics’ Plus-system, som bruker mange små, dyktige og lokalt forankrede transportører. De har ofte et sterkere eierskap til varene, og det gir mer skånsom behandling. Samtidig får kundene normalt bedre service og forutsigbarhet i leveringene.

Dette er Tarkett

Tarkett er verdensledende på sitt område og oppnådde en omsetning på 1,7 milliarder euro i 2009. Firmaet leverer innovative og varige gulvbelegg for hus og sportsarenaer. Over 8 000 medarbeidere og 29 fabrikker betjener kunder i 100 land.
«Norwegian Logistics er Norges ledende rådgivningsselskap innenfor transport og logistikk. Som Norges største nøytrale kjøper av logistikktjenester, forhandler og forvalter vi betydelige volum. Dette gir oss en erfaring og kunnskap som ingen andre i markedet kan tilby.»